Ei savua ilman tulta

”Ei savua ilman tulta” On vanha suomalainen sanonta. Olen miettinyt sanonnan hengellistä merkitystä. Tulesta syntyy aina savua. Toisaalta kuiva puu palaa hyvin ja siitä syntyy vähän savua ja paljon lämpöä. Märkä puu taas palaa huonosti ja savuaa paljon. Näin olen konkreettisesti todennut, kun olen yrittänyt syttyttää ja polttaa kosteita puita takassani. Millainen puu olen hengellisesti märkä vai kuiva Palanko huonosti ja savuan paljon? Vai palanko hyvällä ja kuumalla liekillä, josta lähtee vähän savua, mutta paljon lämpöä.

Väitän, että monesti, sellaiset henkilöt, jotka pitävät paljon ääntä ja melua omasta hengellisestä tehtävästä toisin sanoen savuavat paljon, eivät todellisuudessa juurikaan rakenna ja vahvista Kristuksen ruumista eli seurakuntaa, vaan enemmänkin aiheuttavat kitkerää sauva ihmisten silmille. Toisaalta monesti hyvällä liekillä palavat ihmiset ovat varsin näkymättömiä, mutta todellisuudessa he tuovat lämpöä ja Kristuksen armoa toisten ihmisten elämää. Heidän läheisyydessä on lämmin olla ja ihmiset kokevat heidän kauttaa Kristuksen hoitavaa rakkautta.

Oma rukoukseni, että meistä kukin voisi palaa hyvällä liekillä, niin että emme savusta ketään, vaan tulen lämpö kutsuu ihmisiä Kristuksen läheisyyteen. Tämänkaltaiseen uskonelämän todellisuuteen haluan haastaa itseäni. Sellainen uskonelämä inspiroi minua!


”Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua!” 2.Kor 2:14