Pastorin kuulumisia

Alkava syksy tuo mukanaan ”Se löytyi” -Mission, evankeliumin ja yhdessä tekemisen Järvenpään uskovien ja seurakuntien kesken. Kansallinen tempaus tulee saattamaan suuren määrän uskosta kiinnostuneita seurakuntiemme kokoontumisiin ja yhteyteemme. Tähän on hyvä valmistautua ja niin olemme Arkissa tehneetkin!

Kesä on ollut lämmön ja levon aikaa meille kaikille, kun seurakunnan toiminta hiljentyi helteiden keskellä ja jäsenemme latailivat akkujaan luonnon kauniissa helmassa. Kulunut kesä on itselleni ollut hyvä ja levollinen, muutoksista huolimatta. Muutimme Hannan kanssa vanhaan kotiimme Kytötielle vuokralaisten lähdettyä ja myimme pois talomme Mäntsälästä. Samaan aikaan yksi lapsistamme lähti vuodeksi armeijaan ja toinen aloitti opinnot Tampereella, joten enää yksi kolmesta nuorestamme on kanssamme kotona. Olemme perheenä kokeneet hyvänä olla jälleen Järvenpäässä ja Arkilla. Rauhaa ja lepoa osaltaan toi kesääni myös kesäkuussa katkennut jalkani, jonka hoitoon ei onnekseni tarvittu kipsiä, mutta titaania kuitenkin. Nyt kävelen ilman keppejä kuten Valentin Kononen, tosin hitaammin ja kömpelömmin. Elämän hidastaminen on terveellistä ja tarpeellista niin käytännön, kuin hengellisen terveyden kannalta.

Heinäkuussa nousimme Haarajoen asemalta höyryveturin vetämään vanhaan junaan ja nautimme hitaammasta kyydistä tuttuja maisemia ihaillen. Rauha ja lepo arjen keskellä antaa mahdollisuuden kuulla Jumalan puhetta, herkistyä ja hiljentyä kiireen keskellä löytämään ne tärkeimmät asiat ja kohtaamiset. Edesmennyt seurakuntamme jäsen Eeva Sakarinen sanoikin: ”jos kiire tulee, niin istun alas ja odotan että se menee ohi ja sitten taas jatkan”. Kun nyt aloittelemme missiota ja uusia ihmisiä tulee seurakuntamme tilaisuuksiin, kohdataan heitä ja myös toisiamme kiireettömästi, levon ja rakkauden kautta. Niin Jeesuskin teki.

Sinua siunaten
Pastori Kari Muukka